zondag 15 oktober 2017
Bloemkool muffins
Benodigdheden:
- 350 gram bloemkool
- 1 ei
- 1 rode peper
- 1 tl Thijm
- geraspte kaas
- zout/peper
Bereiding:
Kook de bloemkool 10-12 minuten.
Snipper de ui en de rode peper.
Stamp de bloemkool fijn (of prak het met een vork klein) en voeg de ui, rode peper, thijm en geraspte kaas toe en meng het geheel goed. Voeg het ei toe en hussel het nogmaals. Vet de muffinvorm in en verdeel de bloemkool. Doe bovenop nog wat geraspte kaas en zet het voor 20 minuten in de oven.
Tip: Rasp zelf kaas, als je dit in een koolhydraatarm dieet wilt. Geraspte kaas uit de supermarkt, bevat namelijk koolhydraten en gewone kaas niet.
Ik vond het verrassend lekker en lekker als tussendoortje of voor bij het avondeten. Tevens vond ik het lekker pittig, maar ik had dan ook een groot pepertje. Mijn muffins waren nogal klein (zie foto), omdat ik alleen een muffinvorm heb voor kleine muffins.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Baar-/lijkenhuisje Oudeschans
Het baar-/lijkenhuisje op het Dodenbastion van Oudeschans. Deze begraafplaats ligt op één van de bastions van de oude vesting. Het lijken...
1 opmerking:
lekker
Een reactie posten