vrijdag 28 oktober 2016

Pompoensoep

Laatst kreeg ik een recept voor Pompoensoep en kocht ik van de week pompoen in de AH. Het werd een zakje pompoenstukjes en ik was al verbaasd, dat de schil er nog aan zat. Die blijk je dus ook te kunnen eten. Nu zat er in dat recept ook peen en uien en ik vergat dus al 2dgn peen te halen. Ik besloot het vandaag dus maar gewoon klaar te maken met wat ik in huis had en het werd LEKKERRRrrrrrrr :D

Pompoensoep

Zakje pompoenstukjes (je kan natuurlijk ook een hele pompoen zelf slachten)
1,5 liter water
1 ui
1 bouillonblokje (vlees, groente of kip)
1 laurierblad

En de rest heb ik puur op gevoel gedaan:
Rozemarijn
kerrie
kurkuma (koenjit)
Pittige paprikapoeder
foelie

Breng alles aan de kook en laat een kwartier tot 20 minuten op een klein pitje pruttelen. Daarna de pompoen met de staafmixer fijn maken en terug gooien in de soep. Ik heb het daarna nog 20 minuutjes op een laag vuurtje laten pruttelen en af en toe geroerd. Snel, simpel en het bleek ook nog eens lekker :P




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk dat het zo goed is gelukt. Maar zie het mij niet zo snel maken. Ben beslist geen kok. Iemand had wat courgettes voor me uit de tuin. Wist er niet goed raad mee. Vond een recept hoe je ze moest koken. Wat een smakeloze bende ws dat!

Zakina zei

@Tagrijn, ik vind courgettes alleen lekker als ze worden geroerbakt of onder de gril.

Baar-/lijkenhuisje Oudeschans

  Het baar-/lijkenhuisje op het Dodenbastion van Oudeschans.  Deze begraafplaats ligt op één van de bastions van de oude vesting. Het lijken...