zondag 6 oktober 2013

Bouw mee aan je eigen stad in het Noordelijk Scheepvaartmuseum


Vanmiddag zijn wij naar de gratis kinderactiviteit van het Noordelijk Scheepvaartmuseum geweest. In het kader van 'Oktober Kindermaand'. Op het moment is er een tentoonstelling 'Dit is mijn stad. Groninger Stadsgezichten.' en daarom is de activiteit 'Bouw mee aan je eigen stad!" In het museum kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar (Kinderen gratis, ouders/begeleiders normale entree) meebouwen aan een maquette van hun eigen ideale stad. Hoe ziet jouw ideale stad eruit? De maquette waar de kinderen aan bouwen, is in het museum zelf te zien, in de mooie Hanzezaal op de eerste verdieping. De huizen die de kinderen gratis kunnen knutselen, knutselen ze op de speelzolder.
Mijn zoon heeft een deel van zijn huisje gekleurd. Verder moest ik het afmaken, want de hijskraan op de speelzolder, had hij het veel drukker mee . Hij besloot dat zijn huisje naast de Martini toren moest komen te staan, aan zijn geliefde Grote Markt. Maar toen we weg liepen, rende hij snel terug om zijn huisje mee te pakken. Die staat nu naast de tv thuis .


Geen opmerkingen:

De Burger en de hoer - Lotte van de Pol

De afgelopen 2 dagen las ik het boek 'De Burger en de hoer" van Lotte van de Pol. Prostitutie in Amsterdam. Het mooie is, dat er in...