woensdag 12 juli 2023

Smokje


Begin juni kwam Foppe ten Broek op het idee om de tekening van zijn 8 jarige kleindochter op de gevel te laten projecteren en als ze dan de hoek om zouden lopen, dat zij haar tekening dan zou zien. 

Het liep anders 🙂. 

Vandaag om 9:30 kwam de hoogwerker van Gjaltema op de Kleine der A. Foppe en kunstenaars Pieter Jan Kuiken & Cindy Sprokel stonden klaar. 

Pieter Jan & Cindy hadden de tekening uitvergroot op papier van 4 bij 4 meter op een carbonafdruk. Op een muur van 8 bij 4 meter.

Na het avontuur met de wind, regen en dat het (bijna) ging scheuren is het gelukt. Daarna konden zij het uitwerken met penselen en een rollertje met buitenlak. 

Het smokje was klaar om 13:30 en om 13:48 nam ik de foto. Niet wetende dat de twee mensen die gezellig ervoor zaten het gemaakt hadden. 

Om 14:30 stonden zij bij mij aan de balie in Museum aan de A en herkenden wij elkaar van eerder vandaag 😄. 

Ik mocht van hen een fotomaken op onze binnenplaats.

Dussss vers van de pers 🤪 en deels dankzij Klaas van der Meulen van de Akwartierkrant, want dankzij zijn tekst wist ik iets meer. 

Geen opmerkingen:

Popeye & Frank "Rocky" Fiegel

Popeye, Museum aan de A Wist jij dat 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘆𝗲 gebasseerd is op een echt persoon?  Klik op Foto voor Youtube video van 2½ minuut Frank &q...