zondag 3 september 2017

Zomervakantie 2017

De vakantie begon op vrijdag 21 juli en liep tot en met zondag 3 september. We hebben de vakantie geopend en afgesloten met de bioskoop. In totaal hebben we deze vakantie 4 films gezien en telkens hadden we zowat de zaal voor ons zelf, wat toch elke keer heel luxe voelt.

Deze vakantie hebben we ook weer het één en ander gelezen. Ik zelf heb 7 boeken gelezen en voor-/samen gelezen 3 stuks.
Tevens zijn we naar het kinderboekenmuseum in Den Haag geweest, waar deze fantastische muur met boeken staat.

Het mooiste boek vond ik een kinderboek, dat ik helemaal voor mezelf heb gelezen. Lampje van Annet Schaap, eigenlijk had ik wel meer tijd willen door brengen met lezen en ik had gewild, dat mijn zoon wat meer had gelezen, maar het schoot er door alles wat we deden ook een beetje bij in. Wel fijn om te merken hoe hij vooruit gaat en hopelijk blijft deze stijgende lijn.
Op 29 juli hadden we een mooie dag op Zomerwelvaart en is mijn zoon gaan suppen. Het viel me op, hoeveel mensen door hadden, dat mijn kind op het water was, terwijl ik de route mee liep via de kade. En dat mensen het eng vonden, dat hij daar alleen was 😊. Net voor de zomervakantie heeft hij zijn zwemdiploma B gehaald, dus zwemmen kan hij 😉. En het ging allemaal goed. Hij wilde zelfs nog een keer. 

In de vakantie maakte ik voor mezelf een tuniek. Ik bleek handiger te zijn, dan ik had verwacht, maar oh wat heb ik om mezelf gelachen, toen die klaar was hahaha één mouwtje zit verkeerd. En nu zit de stiksels nogal dicht op elkaar, dus het wordt nog een hele klus om het los te halen. Maar ik had in ieder geval wat fleurigs aan op de trouwerij van mijn schoonzusje en het opgelost met een dun blauw jasje. 

In augustus hadden we een aantal dagen een hotel in Den Haag geboekt. Op de eerste dag hebben we een heerlijke avond door gebracht op Scheveningen. Mijn zoon heeft altijd een hekel aan het strand gehad en wilde er nooit op, de Boulevard vond hij als ukkie altijd wel heel leuk. Maar nu vond hij het geweldig!!! Hij ving de ondergaande zon, hij ging voor het eerst in zijn leven de Pier op. De Pier was al die tijd vervallen en mijn wilde het zelfs afbreken. Zo fijn, dat de Pier na al die jaren weer open is en levendig is. We zijn in het reuzenrad geweest, die 4 rondjes rond ging. Na uren wandelen en met zand spelen, zijn we terug naar het hotel gegaan.
We zijn één dag naar Delft geweest, waar we de Nieuwe - en Oude kerk hebben bezichtigd en waar we naar het Prinsenhof zijn geweest. Gelijk de geschiedenis van Willem van Oranje behandeld. De schaduw van Balthasar Gerards vermoord Willem van Oranje tig keer per dag. Dat van die schaduw maakte indruk en het verhaal wat ik vertelde, van het hondje van Willem van Oranje, die stierf van de honger, omdat hij rouwde om de dood van zijn baasje, maakte indruk. Toen ik kind was, maakte dat ook indruk op mij. Het blijkt alleen een legende te zijn, maar dat maakt het grafmonument er niet minder mooi om. 

Op 3 augustus trouwde mijn schoonzusje en ze zag er schitterend uit. Ze had een mooi hangend trouwboeket. Heerlijk om een aantal bekenden weer eens te zien. 

We waren nog maar net terug in Groningen of we gingen naar Assen, waar we met onze vrienden waren uitgenodigd om pizza te komen eten. Mijn zoon mocht helpen en de pizza's waren heerlijk. 
Vorig jaar, waren we voor het eerst niet naar Noorderzon geweest, dit jaar voor het eerst 's avonds. Toen we daarna nog een stukje gingen lopen zagen we Dot (voormalig Infoversum) in diverse kleuren veranderen. Rood had ik al eens op de foto gezet, leuk om nu twee andere kleuren op de foto te hebben. 

In de vakantie werk ik vaak 6 weken lang, maar 2 dagen per week. Behalve toen we in Den Haag waren, was ik extra vrij. Ik vond het mede daarom niet erg om 3x een paar uurtjes op een geplande vrije dag te komen werken.

In verband met Bommen Berend, werd de boekenkast in (mijn) museumwinkel gevuld met allemaal dingen uit de 17e eeuw. Ik was in het weekend, dat ik moest werken één dag bezig geweest met het leeg halen van de kast. En op de dag dat de spullen kwamen heb ik de laatste boeken eruit gehaald. Later kwamen er nog mooie glazen deuren voor, waardoor de hal even een heel andere uitstraling had. Zelfs de echte donderbus van Bommen Berend him self lag er. De kast kon op veel interesse rekenen. Gister is alles er weer uit gegaan en ben ik gister en vandaag een aantal uur bezig geweest met de kast weer te vullen met boeken. 

Op  Bommen Berend (Groningens Ontzet), waren we net te laat voor de kranslegging bij het borstbeeld van Rabenhaupt. De klokken van de Martinitoren hebben altijd een ander geluid, als de stad gewekt wordt voor dit feest.  Op de Paardenkeuring, deed er dit jaar zelfs een schattig veulen mee. Deze keer was het Peerdenspul op de Vismarkt en ik vind dat een heel prettige plek daarvoor. Wel miste ik dit jaar de leuke stukjes, die ze op de Ossenmarkt er wel altijd bij deden. Voor de kinderen waren er 's middags springkussens en ander leuk vermaak. Het weekend er aan vooraf, was het Vestingsweekend (voor het eerst) en deden re-enactment acteurs demonstraties oa schieten. Op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum waren tenten opgezet en was een waarzegster en iemand die muziek maakte. Kortom een hoop leuks. 

We deden ook een dagje Zoutkamp, waar we weer een bord met heerlijke patatjes en vis hebben gegeten bij de Boeter en af hebben gesloten met een Deens ijsje. 

Verder zijn we 2x naar Ikea geweest. Waar mijn zoon 1x heerlijk gespeeld heeft met de kinderen van een vriendin en 1x heeft hij daar alleen gespeeld, toen ik er wat kleine dingen kocht. In het begin van de vakantie veel gezwommen in Kardinge en aan het einde van de vakantie samen met mijn moeder zijn we wezen zwemmen in het Zwemkasteel van Nienoord. En op de regenachtige dagen hebben we heerlijke pyjamadagen gehouden met een boek of filmpje. Omdat de laatste dagen mijn moeder er was, hoefde C niet naar de BSO en is hij o.a gezellig met oma gaan zwemmen. 

Al met al een geslaagde vakantie en die 6 weken vlogen om. 

Geen opmerkingen:

De Burger en de hoer - Lotte van de Pol

De afgelopen 2 dagen las ik het boek 'De Burger en de hoer" van Lotte van de Pol. Prostitutie in Amsterdam. Het mooie is, dat er in...