zondag 17 november 2013

Een super geslaagde intocht

Gister hadden wij een super geslaagde intocht. We hadden dikke vette mazzel, dat we in een huisje mochten die leeg stond en nog niet verhuurd wordt. We hadden prachtig uitzicht over het water en heb echt tig foto's genomen van de stoomboot.
Op mijn knieën voor het openstaande raam heb ik zowel gefilmd als foto's gemaakt. Ik had 349 foto's en kon dus gisteravond heerlijk uit gaan kiezen. De mislukten meteen weg gooien en van de gelukte de beste er uit gehaald. We hadden mazzel, dat de kabel het nog deed. We hadden een klein tv'tje geleend en konden zowel de intocht op tv zien, als live voor het raam wat er allemaal op en langs het water gebeurde. 
Terwijl we op tv volgde, hoe Sinterklaas de route door de stad nam en uiteindelijk op de Grote Markt eindigde, liepen er buiten nog allerlei Pieten rondom het huis. Er zwaaide zelfs enkele naar boven. Toen de intocht op tv afgelopen was en we naar beneden gingen, vond C in het gangetje een kado'tje voor hem een witte chocoladeletter C :D. 
Bij de Der Aa-kerk werden er nog kunstjes gedaan, net zoals we op tv hadden gezien, toen Sint daar langs kwam. En we hebben even staan kijken. 
Op de vismarkt troffen we een bruid aan op de rug van een kameel. Er liep een witte kameel langs. We dachten eerst dat dit bij de intocht hoorde, maar het bleek reclame te zijn.
Op de Grote Markt hingen er klimpieten aan de gevel van het stadhuis en werd er op het podium gezongen. Het leukste vond ik het om te zien, dat mijn collega de dirigent was die middag. En zo leuk om hem daar bezig te zien en nog leuker, dat hij zich ook een keer omdraaide en ik zijn gezicht op de foto heb en niet alleen een rug :D. Het was knoert gezellig en er werd vol op mee gezongen.
Daarna kwam er een grappige Piet op het podium, die iedereen aan het lachen maakte. We hadden dikke vette mazzel, dat we ondertussen vooraan stonden en daardoor heb ik ook een paar heel leuke foto's kunnen maken. 
Omdat we wisten, dat Sinterklaas die avond in de Der Aa-kerk sliep, gingen we naar de kerk om zijn slaapkamer te bewonderen. Onderweg kwamen we het olifantje van Intertoy's tegen. 

Wat was het een super geslaagde dag en wat was de kleine man onder de indruk van alles. Sinterklaas had ook nog eens verteld, dat iedereen in Groningen zijn schoen mocht zetten, dus tig keer ging hij gisteravond beneden kijken of er al wat in zat. Gelukkig heeft hij toch kunnen slapen en zat er vanmorgen toen hij om 7:30 opstond echt wat in onze schoenen. 

Voor degenen die het leuk vinden, ook op mijn foto-site staan een aantal foto's 2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Zakina ! Wat een leuke intocht was het in Groningen ! En wat een geweldig plekje heb je gevonden ! Beter kan niet ! I En wat een goede gemeentereiniging daar zeg,dat die grijze bak met staf zo snel geleegd wordt, haha ;-)

Zakina zei

Hoiiii Anoniempje :), ja ze zijn altijd snel met opruimen en schoonmaken hier ;). hahaha

De Burger en de hoer - Lotte van de Pol

De afgelopen 2 dagen las ik het boek 'De Burger en de hoer" van Lotte van de Pol. Prostitutie in Amsterdam. Het mooie is, dat er in...