zaterdag 25 mei 2013

Spinaziequiche


Deze spinaziequiche (voor 4 personen) is eigenlijk een recept uit de Allerhande: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/910960/mediterrane-spinaziequiche

Ik heb dit recept aangepast, omdat ik de amandelen slap vond smaken en de geitenkaas met honing een te sterke geitenkaassmaak vond hebben en te weinig de honing proefde. Ik heb de amandelen geroosterd in de pan en pas na het bakken van de quiche er over heen gedaan. En ik heb naturel geitenkaas gebruikt en daar overheen schenk-honing naar gevoel. Daardoor vond ik de smaak lekkerder. Een tomaatje toevoegen, maakt voor de smaak niets uit. Ik mis nog iets van een bite, maar misschien vind ik daar nog iets op. Verder is het een lekkere quiche :-)

Ingrediënten:

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
1 voordeelzak spinazie (600 gram)
4 eiren losgeklopt
1 beker crème fraîche (200 gram)
2 tl oregano 
2 el amandelschaafsel (bakje 55 gram)

Bereiden:

1. verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.

2. Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem, spijt daar naar gevoel de schenk-honing overheen. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano en peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. 

3. Bak de spinzaziequiche in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Strooi de amandelschaafsel in een droge koekenpan en rooster dit. Na het bakken van de quiche over de quiche verdelen.

Lekker met een salade erbij.  
2 opmerkingen:

Magdalena - Volrecepten.nl zei

Hallo!

Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten

Breng ons een bezoek!

Groetjes Magdalena
Volrecepten.nl

Zakina zei

Hoi Magdalena,

Bedankt voor het compliment. Ik plaats maar af en toe een recept en zie dat ik moet inloggen bij jullie. Ik denk er nog even over na.

Groetjes,

Zakina

De Burger en de hoer - Lotte van de Pol

De afgelopen 2 dagen las ik het boek 'De Burger en de hoer" van Lotte van de Pol. Prostitutie in Amsterdam. Het mooie is, dat er in...