maandag 25 februari 2013

Albondigas

Albondigas


(Spaanse gehaktballetjes)

wordt gegeten als tapas


Benodigheden:

400 gram rundergehakt
2-4 el broodkruim
1 klein ei
zout, peper
2 teentjes knoflook (geperst/gesneden)
2 tl gedroogde oregano
2 el fijngesneden (blad)peterselie
2 el olijfolie
2 sjalotjes/kleine ui gesneden
3 grote tomaten ontveld en in stukjes
2 dl kippenbouillon

Bereiding:

Meng het gehakt, broodkruim, ei, zout, peper, 1 teentje knoflook, oregano en peterselie. Vorm hiervan kleine balletjes (niet zo klein als soepballetjes, maar groter) en bak ze rondom bruin in de hete olie. Voeg de ui, 1 teentje knoflook en tomaat toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes circa 20 minuten tot de saus is ingedikt. Serveer ze warm en bestrooid met peterselie.


Ik heb hem nu 2x gemaakt. En met gewone krul peterselie lang zo lekker niet als met platte peterselie. Die laatste geeft echt een veel lekkerder smaak aan het gerecht.


Bron: Libelle

Baar-/lijkenhuisje Oudeschans

  Het baar-/lijkenhuisje op het Dodenbastion van Oudeschans.  Deze begraafplaats ligt op één van de bastions van de oude vesting. Het lijken...